Wat een gek jaar hebben we achter de rug. In maart 2020 gingen we in de eerste lockdown en moest ik les gaan geven vanuit huis. Dat was de eerste weken prima te doen en we kwamen langzaam in een ritme. Ik werkte fulltime, omdat ik dacht dat het maar voor een paar weken zou zijn en probeerde ondertussen mijn kinderen ook te begeleiden met hun schoolwerk.

Rond juni kwam dan eindelijk het sein dat we weer fysiek les mochten geven en toen merkte ik dat mijn hoofd enorm vol zat en dat deze eerste lockdown me niet in de koude kleren was gaan zitten. Als puber schreef ik dagelijks in mijn dagboek en via instagram kwam ik in contact met mensen die dat nu nog steeds deden. En zo ontstond het idee om te gaan journalen.

Mijn eerste journal aankopen

De winkels waren gelukkig open en bij de plaatselijke Bruna kocht ik mijn eerste Mus journal. Meer dan wat stickers en pennen had ik niet en mijn eerste bladzijden waren dan ook heel erg simpel.

Op you tube ging ik op zoek naar Journal video’s en in de zomervakantie heb ik alle video’s van Creachick gebingwatched. Het duurde enorm lang voordat ik mijn Mus journal vol kreeg en ik had de groene journal van Creachick al klaar liggen! In de herfst schreef ik zoveel dat ik nog maar 2 maanden over een journal deed.

Mijn Creachick journal

Inmiddels ben ik met mijn 6e journal bezig en schrijf ik nog steeds elke dag al mijn gedachten en belevenissen op. En hoe fijn is het om alles maar eruit te gooien.

Die paar pennen en stickers zijn uitgegroeid tot een enorm assortiment van papier, stickers, pennen, stempels, stiften en niet te vergeten washitape. Wat kan een mens veel verzamelen in een jaar tijd.

Thumbnail You Tube kanaal

En wat het allerleukste is aan het afgelopen jaar? De contacten die ik heb gelegd met alle mensen via you tube en facebook. Inmiddels heb ik bijna 3000 volgers op instagram en 500 abonnees op you tube. Ik vind het zo leuk als jullie me berichtjes sturen en vragen stellen. Om het nog maar niet te hebben over al die complimentjes. Ik ben vereerd en verbaasd en vind de journal community echt de leukste waar ik in al mijn hobby’s in beland ben.