Midden tijdens de Corona crisis besloot ik te gaan journalen. Ik had op instagram een aantal leuke pagina’s gevonden met mooie voorbeelden en toog naar de Bruna om daar mijn eerste journal aan te schaffen. Helaas was daar nog maar 1 journal te koop en met deze en nog wat pennen onder de arm ging ik weer huiswaarts.

Mijn eerste aanschaf. Een Mus bulletjournal, een fineliner en pennen en stickers van de Hema.

Vol enthousiasme begon ik met schrijven. Nu ben ik niet echt een tekenwonder en met al die mooie voorbeelden op Instagram was het in het begin nog best een struggle. Hoe ging ik mijn journal net zo mooi krijgen als bijvoorbeeld een Creachick. Ik besloot deze journal vooral te gaan gebruiken als oefenjournal en me niet al te druk te maken om pagina’s die toch niet zo mooi werden als ik had gedacht.

Mijn eerste weekoverzicht

Ik heb echt van alles uitgeprobeerd. Van tekenen tot afbeeldingen uit tijdschriften knippen, van kleuren tot afbeeldingen printen. Gelukkig voor mij had deze journal enorm veel pagina’s en heb ik een aantal maanden kunnen oefenen.
Ook was ik nog echt zoekende naar de vorm. Wilde ik weekoverzichten? Of ging ik op elke pagina een dag schrijven? Wilde ik wel elke dag schrijven? En om te beginnen, met wat voor pen ga je schrijven. Allerlei kleine dilemma’s waar iedere beginnende journaler tegen aan is gelopen denk ik.

Voorbeeld van een daily spread in mijn Mus journal

Na bijna 200 pagina’s oefenen ben ik tot de conclusie gekomen dat de Mus bullet journal niet echt een journal voor mij is. Ik vind de bladzijden te dun en er zitten voor mij veel te veel pagina’s in. Ik hou er enorm van om in een nieuwe journal te beginnen. Na 2 maanden schrijven ben ik er wel weer aan toe om in een nieuw boekje te starten. Ik schrijf dan ook graag 1 spread per dag vol.

Op 1 september ben ik in een nieuwe journal gestart. De groene journal van Creachick. Ook van Muscreatief, maar met minder en vooral dikkere bladzijden. Hoe die is bevallen lees je in m’n volgende blog.