Archer & Olive Neapolitan journal

Rond de herfst begon mijn instagram pagina enorm te groeien en kwam ik terecht op de pagina van het journal merk Archer & Olive. Mijn tweede journal was een Creachick journal waar ik best tevreden mee was, maar ik was enorm nieuwsgierig naar dit voor mij nieuwe merk. Vooral ook omdat ze een journal hebben met drie verschillende kleuren papier.

Drie kleuren papier

Dat was voor mij de reden om de Archer & Olive Neapolitan journal te bestellen. Eén journal met wit, kraft en zwart papier dat is toch ideaal?
Toen ik eind oktober mijn Creachick journal vol had kon ik dan ook niet wachten om te gaan beginnen. Ik had wel iets geleerd tijdens het volschrijven van de vorige twee boekjes. Het bijhouden van trackers, reading logs en content planners was niets voor mij. Ik vul het de eerste dagen van de maand braaf in en daarna blijft het liggen. Dus in deze journal gaan we het anders aanpakken.

Een puzzel
Kerstpagina op wit papier

De Neapolitan begint met 8 witte pagina’s. Even wennen, want de pagina’s in mijn vorige bullet journal waren meer creme dan wit. Het is even zoeken naar mijn eigen stijl op deze pagina’s, maar aan het einde van het boekje wil ik niet meer terug naar creme! Wat is er veel mogelijk op deze witte pagina’s. Al vrij in het begin van de journal begin ik met het plakken van een afbeelding op de gehele linkerpagina. En wat vind ik dat mooi. De mooiste pagina’s uit deze journal zijn dan ook die pagina’s vind ik zelf.

Nieuwe kleuren papier
Een spread op kraft papier

Op 8 november kom ik bij de eerste kraftpagina. Poeh, dat is een lastige kleur. Ga ik daar met wit op schrijven of met zwart? Welke stickers lijken mooi, welke papiertjes kan ik hier op plakken? De eerste pagina’s zijn echt een zoektocht naar de juiste stijl. Ik vind het heel lastig en kan maar weinig voorbeelden vinden op internet. Ik ben dan ook stiekem heel erg blij als ik op 16 november aan kom bij de zwarte pagina’s van het boekje. Inmiddels zijn er op Instagram diverse pagina’s te vinden van mensen met een kraft journal. Vooral met de mooie Acrylograph pennen van A&O zijn super mooie pagina’s te maken.

Black-out pagina’s
Favoriete pagina op zwart papier

Zwarte pagina’s had ik al geoefend in een journal van de action. Ik wist wel ongeveer wat ik daar mee kon en welke producten ik daarbij kon gebruiken. Wat heerlijk om pagina naar pagina te kunnen vullen op zwart papier. Ik vind het zelfs jammer dat ik na 8 pagina’s weer naar wit papier moet. Ik heb nog zoveel ideeën voor deze kleur.

En dan heb je alle kleuren in het boekje gehad en begin je weer opnieuw. De tweede keer op wit bevalt me nog veel beter en er ontstaan spreads waar ik enorm tevreden over ben. Uiteindelijk heb ik aan het einde van het boekje ook een beetje de stijl gevonden voor het kraft papier en is dit met afstand het meest gave boekje geworden tot nu toe! Wat ben ik ontzettend blij dat Archer & Olive een journal heeft gemaakt met drie verschillende kleuren papier. Ook al ga ik nu eerst voor een blackout journal, ik weet zeker dat ik snel weer terug kom bij de Neapolitan. Wat een toffe journal!

Spotify wrapped lijst

Ook zo’n mooie journal bestellen? Je krijgt 10% korting als je gebruik maakt van mijn code journalbynaomi10 bij het uitchecken.