Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik journal en wat ik dan vooral schrijf. Ik ga het in deze blog proberen uit te leggen.

Eén jaar Archer & Olive journals

Toen in 2020 Covid-19 zijn intrede deed kwamen we met het hele gezin thuis te zitten. Mijn vader was ernstig ziek in de week voordat alles dicht ging en ik was best wel angstig voor dit nieuwe virus. Omdat we niet naar elkaar toe konden, geen verjaardagen meer mochten vieren en we alleen maar thuis zaten besloot ik leuke cadeaupakketjes voor de mensen dichtbij me te gaan maken en te versturen. In april/mei van 2020 maakte ik hier een apart Instagram account voor aan.

En op een of andere gekke manier kom je als je in het inpakwereldje zit in aanraking met bullet journaling. Die twee hobby’s kruizen elkaar al snel. Eind mei kocht ik mijn eerste bullet journal en op 6 juni ging ik van start.

Als jong meisje heb ik dagboeken vol geschreven. Mijn allereerste dagboek is een mooie groene met een meisje erop die ik startte rond mijn achtste. En ik ben pas gestopt met schrijven toen ik ging samenwonen met mijn man. Ik was toen 22. Vanaf mijn 19e schreef ik veel minder. Het puberale was er wel af en ik kon veel beter met mijn emoties omgaan. En ook had ik het met studie en werk gewoon veel te druk om nog zoveel te schrijven. Zoals vele van jullie stopte ik dus gewoon met schrijven.

En toen kwam Corona. Mijn hoofd raakte vol, ik kwam in aanraking met het account van Creachick en mijn nieuwsgierigheid was weer gewekt. Waarom zou ik niet weer beginnen met schrijven? Misschien zou het helpen tegen dat volle hoofd met al die (angstige) gedachten.

In het begin was het nog best wel pittig. Wat ga ik opschrijven? Waarom ga ik het opschrijven? Maar vooral wat vinden andere mensen van mijn journal. In het begin maakte ik vooral wat ik dacht dat andere mensen mooi zouden vinden. Ik wilde een groot instagram account met veel volgers. Daar was het vooral op gericht.

Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en schrijf ik nog steeds. Het was geen bevlieging en inmiddels heb ik mijn eigen stijl gevonden. En op het moment dat ik het los liet om voor andere mensen pagina’s te gaan creëren werd het veel fijner. Zowel in het creeeren van de pagina’s als de sfeer op instagram. Wat ben ik super blij met alle volgers. Het is echt een super fijne community.

Om terug te komen op de beginvraag: Waarom journal ik? Omdat ik op deze manier mijn hoofd leeg kan maken, mijn creativiteit kwijt kan en last but not least, omdat ik heel graag deel uit maak van deze geweldige community. Dank jullie wel voor alle support, lieve berichtjes en gezellig gesprekjes. Op naar 2022.