Toen ik net begon met journalen was ik nog heel erg zoekende naar een stijl die bij me past. Ik kwam al snel terecht op het You tube kanaal van Creachick. De hele zomer heb ik al haar video’s bekeken, pagina’s nagemaakt en uiteraard ook haar journal, stempels en stickers aangeschaft.
Maar nadat ik al die video’s had bekeken was er in Nederland niet zo heel veel over journalen te vinden. En aangezien ik de stijl van Creachick wat had overgenomen was er al helemaal niks op You Tube te vinden in diezelfde stijl.
Helaas maakt Creachick inmiddels zelf helemaal geen journal video’s meer en kon ik maar weinig inspiratie op doen op Nederlandse You tube kanalen.

In november 2020 besloot ik als experiment zelf een kanaal te gaan starten. En omdat de naam Journal by Naomi inmiddels helemaal bij me paste besloot ik dat kanaal net zo te noemen, lekker overzichtelijk.
Op 28 november plaatste ik mijn eerste provisorische video. Gemaakt met de iphone, gefilmd vanaf een stapel puzzel dozen en bewerkt in Imovie, een programma waar ik nog nooit eerder mee had gewerkt. En dan die voice-over. Als docent ben ik best gewend om naar video’s van mezelf te kijken, maar om dat nou zomaar openbaar op You tube te zetten. En wie gaat er kijken naar de video’s? Is er wel animo voor? Onzeker als ik ben heb ik toch de stap gewaagd en de video online gezet.

Inmiddels zijn we ongeveer 2,5 maand verder en heb ik 200 abonnees op mijn kanaal. Ik ging natuurlijk voor 1000, nee grapje. Ook hier had ik nooit verwacht dat er mensen zouden zijn die naar mijn video’s zou kijken.